Referenssit

Ruutupuu on muovannut yritysten, taloyhtiöiden ja julkisten tilojen ilmettä puisilla kalusteilla ja puutuotteiden taidokkaalla muotoilulla jo yli 30 vuoden ajan. Tutustu toteutuksiimme ja lataa pdf-lista kaikista referensseistämme.

Eteläranta 10:n laivamainen rakennus valmistui Helsinkiin olympialaisvuonna 1952. Se on tyylipuhdas esimerkki 50-luvun modernismista, joka suosi selkeää muotokieltä. Rakennuksen suunnitteli Viljo Revell ja sen sisustussuunnittelijoina toimivat Olli Borg ja Antti Nurmesniemi. He vastasivat Palacen ilmeestä ja huonekaluista.

Palacen tarina hotellina päättyi vuonna 2009, jolloin rakennuksen yhdeksännessä kerroksessa sijainnut hotelli suljettiin. Muutosten seurauksena iso osa Palacen alkuperäistä irtaimistoa huutokaupattiin. Ravintola Palace sulki ovensa koko rakennuksen remontin vuoksi joulukuussa 2016.

Remontin yhteydessä uusi omistaja halusi palauttaa ravintola Palacen alkuperäiseen loistoonsa. Ruutupuu sai tilauksen valmistaa Olli Borgin suunnittelemat tuolit ravintolaan uustuotantona. Tilauksen koko oli 135 tuolia ja toimitus vuoden 2017 lopulla, jolloin Suomi juhli 100-vuotista itsenäisyyttään.

Historialliseen tuotteeseen liittynyt entisöinti oli tarkkaan valvottua. Suunnittelutiimillä oli käytössään alkuperäisistä puurunkoisista tuoleista vain yksi valokuva vuodelta 1952, mutta onneksi Design-museosta löytyi metallijalkainen versio tuolista. Sen pohjalta mallinnettiin muotopuristeet ja äärimitat, ja tuolin osista tehtiin kolmiulotteiset piirustukset. Seuraavaksi tuolista teetettiin muotit ja prototyypit rakentamisen avuksi.

Jotta tuolista tuli oikeanlainen, tuotantoa valvoi Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli. Olli Borgin perilliset omistavat alkuperäisen tuolin mallioikeudet, ja tilaaja sai heiltä luvan mallin käyttöön. Mallintamisen avulla tuolin puurunko rakennettiin uudestaan, ja tuolit saivat myös alkuperäistä tyyliä kunnioittavan verhoilun. Uustuotantona syntyneissä tuoleissa on hieman leveämpi istuinosa kuin 50-luvun versioissa. Tuolin valmistus toteutettiin Ruutupuun asiantuntijaverkoston avulla. Tuolin tekijöitä olivat muotopuristaja, massiivipuuosaaja, verhoomo ja kokoonpanotehdas.

Nykyään Palacen kiinteistössä toimii teollisuuskeskus sekä uudelleen ovensa avannut Ravintola Palace, joka sai vuonna 2019 yhden Michelin-tähden. Rakennuksen 10. kerroksessa sijaitsevasta ravintolasta voi ihailla alla aukeavan Helsingin Kauppatorin ja Etelärannan maisemia Ruutupuun valmistamilla tuoleilla istuen.

Kun tarvitset rakennuspuusepäntuotteita, mittatilaustyönä toteutettavia erikoiskalusteita, puutuotteiden entisöintiä tai haitta-aineurakoitsijaa ja öljysäiliötarkastajaa, ota yhteyttä!

Ruutupuu Oy
Liimaajankatu 3
15520 Lahti

Y-tunnus
0674965-3
FI06749653

Laskutus postitse yrityksen osoitteeseen tai sähköisesti.
Operaattori: OKOYFIHH      OVT 0037224141672